"ΚΕΛΕΥΘΕΙΑ"

Μελετητήριο

Στα φροντιστήρια “Κελεύθεια” δεν ξέρουμε τι σημαίνει το καλό… γιατί πάντα αναζητάμε το καλύτερο!!!

Στο Κέντρο Μελέτης «Κελεύθεια» οι μαθητές μελετούν τα μαθήματα του σχολείου για την επόμενη ημέρα και προετοιμάζονται για το επαναληπτικό της κάθε ενότητας με σύστημα, μεθοδικότητα και οργάνωση του χρόνου. Μέσα σε ολιγομελή τμήματα και με την πλήρη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τα παιδιά δεν λαμβάνουν  μόνο αλλά κατακτούν την γνώση!!!

Οι Μαθητές

Μελετούν σε έναν εκσυγχρονισμένο ευχάριστο χώρο. Τι μαθαίνουν; Αυτό ακριβώς που λέει η λέξη… πώς να μαθαίνουν με σκοπό τη συγκράτηση και την αφομοίωση της γνώσης. Μαθαίνουν να οργανώνουν το χρόνο τους. Καλλιεργούν τον προφορικό και το γραπτό λόγο, τη μαθηματική σκέψη καθώς και την κριτική  αλλά και αφαιρετική τους ικανότητα. Μαθαίνουν να λαμβάνουν τη γνώση της διδακτέας  σχολικής ύλης ενώ παράλληλα την εμπλουτίζουν και την κατακτούν σε βάθος μέσα από μία σειρά  κατάλληλων διαμορφωμένων ασκήσεων ανά τάξη.

Οι Γονείς

Είναι ήσυχοι στη δουλειά τους! Έχουν το χρόνο να αντιμετωπίσουν τις χιλιάδες υποχρεώσεις της εποχής μας. Τα παιδιά τους βρίσκονται στα χέρια εκπαιδευτικών με πείρα, παιδαγωγική κατάρτιση και συνεχή επιμόρφωση. Διαπιστώνουν σε σύντομο χρόνο ότι επενδύουν σωστά για το μέλλον των παιδιών τους.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Είναι όλοι εξειδικευμένοι στο αντικείμενό τους, μορφωμένοι, καλλιεργημένοι και κυρίως έχουν αγάπη και πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Είναι προσαρμοστικοί και ευέλικτοι ώστε να συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον κάθε μαθητή. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι πως γνωρίζουν την ευθύνη που φέρουν απέναντι στα προσωπάκια των παιδιών τόσο στο γνωστικό επίπεδο όσο και στην δόμηση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων!

Επιπλέον

Ειδικό διαμορφωμένο ασκησιολόγιο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, δυσαριθμησία κλπ). Πρόκειται για ασκήσεις που βοηθούν τον μαθητή να λάβει ευκολότερα τη γνώση και ταυτόχρονα να αγαπήσει τη μάθηση ξεπερνώντας τις οποιεσδήποτε φοβίες του ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτει και ο ίδιος τις δυνατότητες του,αφού αισθάνεται ότι μπορεί να τα καταφέρει με αποτέλεσμα να θέτει καινούριους στόχους!

Εμείς μαθαίνουμε στο παιδί:  τη μελέτη , το σύστημα, την οργάνωση , την μεθοδικότητα. Ο κάθε μαθητής μελετά μόνος του καταβάλλοντας την προσωπική του  προσπάθεια. Δεν δίνουμε “μασημένη τροφή” κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι συνεργάζονται ή έχουν συνεργαστεί μαζί μας .

Οι Στόχοι που θέτουμε:

 • Απαλλαγή των εργαζομένων ή μη γονέων από το άγχος της μελέτης των παιδιών τους
 • Μελέτη με μεθοδικότητα, σύστημα, οργάνωση του χρόνου
 • Συνεργασία και κοινωνικοποίηση των παιδιών
 • Καλλιέργεια της αφαιρετικής ικανότητας και κριτικής αντίληψης , ώστε να διακρίνει τα ουσιώδη από τις λεπτομέρειες
 • Καλλιέργεια του γραπτού και του προφορικού λόγου
 • Καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης
 • Κυρίως όμως καλλιέργεια αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης , εμπιστοσύνης στον εαυτό του και συγκρότησης της προσωπικότητάς του . Έτσι όλη η διαδικασία της μάθησης είναι μια ευχάριστη διαδικασία και όχι ένας εξαναγκασμός

Μαθαίνω Διασκεδάζοντας

Η λειτουργία του Θερινού Προγράμματος «Μαθαίνω Διασκεδάζοντας», αποτελεί ένα γενικότερο αίτημα των γονιών και καλύπτει πολλαπλές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

 • Δίνεται η ευκαιρία για κάλυψη κενών της προγενέστερης διδακτέας ύλης
 • Δίνεται η ευκαιρία για οργάνωση της ύλης της επόμενης σχολικής χρονιάς
 • Δίνεται η ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοποίηση
 • Περιορίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς λόγω εργασιακών ή άλλων υποχρεώσεων, αναφορικά με την επίβλεψη και την αποστασιοποίηση των παιδιών τους από το σχολείο για το μεγάλο χρονικό διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών

…Και όλα αυτά σε έναν ευχάριστο και δημιουργικό χώρο με έναν πρωτότυπο εκπαιδευτικό τρόπο βασισμένο σε επιμελημένα, από την ομάδα του Κελεύθεια, βιβλία γεμάτα γρίφους, μυστήριο, σπαζοκεφαλιές, ενδιαφέροντα κείμενα και στοχευμένες ασκήσεις, καθιστώντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία σίγουρη διασκέδαση!!!

Το Πρόγραμμα είναι ευέλικτο από 1 έως 4 εβδομάδες προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε μαθητή!

Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας παιδί!

Παιχνίδι της Γνώσης

Τα Φροντιστήρια Μ.Ε. & Κέντρα Μελέτης Κελεύθεια οργανώνουν για την θερινή περίοδο το «Παιχνίδι της Γνώσης», ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραμμα μαθημάτων για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Στόχος μας:

 • Ο εντοπισμός και η κάλυψη κενών στην ύλη παλαιότερων ετών
 • Η ενθάρρυνση των παιδιών ώστε να: 
 • αναπτύξουν την προσωπικότητα τους μέσω της αλληλεπίδρασης τους με τους συμμαθητές τους
 • να αποκτήσουν εμπειρίες περνώντας ευχάριστα & εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους

Και όλα αυτά μελετώντας «έξυπνα» βιβλία βασισμένα σε ένα νεωτεριστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλα διαμορφωμένο και για τον πιο απαιτητικό μαθητή.